Biznesowe spotkanie – jak zrobić dobre wrażenie?
Rozmawiamy o prowadzeniu firmy, początkach w biznesie, problemach i strategiach.
- Artur1992
Biznesowe spotkanie – jak zrobić dobre wrażenie?
Hej! W przyszłym miesiącu mam ważne biznesowe spotkanie i chciałbym zrobić jak najlepsze wrażenie. Jak myślicie o jakie detale warto zadbać przed takim spotkaniem? O co wy byście zadbali?
- Rajmunda_93
Re: Biznesowe spotkanie – jak zrobić dobre wrażenie?
Post autor: Rajmunda_93 »
Na pewno o stylowy samochód – jednak zawsze na to zwraca się uwagę. Kiedyś też miałem ważne spotkanie biznesowe i zdecydowałem się wypożyczyć auto. To był strzał w dziesiątkę. Zrobiłem dobre wrażenie na potencjalnym sponsorze i zainwestował w mój start up.
- Owidiusz
Też myślę, że wynajem samochodu sportowego (jeśli takiego nie masz) to dobry pomysł. Poza tym ważne są detale, jak miejsce, w którym się spotkacie – powinno być estetyczne i nowoczesne. Zadbaj również o schludny strój.
- ziolka
Tez jestem zdania, że wypożyczenie samochodu - najlepiej takiego wraz z szoferem, to najlepsza opcja. Jesli jesteście z Warszawy, to koniecznie sprawdźcie ofertę https://viplimuzyny.com/ To porządna firma, dbają o wizerunek swoich klientów. Warto przedzwonić w wolnej chwili i dopytać ich o oferte.
- domin
Moim zdaniem, warto przede wszystkim wybrać sprawdzone miejsce. Myślę, że tutaj dobrym wyborem jest mabozoneclub w Mierzynie. Sam nie jeden raz organizowałem tam spotkania biznesowe i wszystkie wyszły świetnie. To przede wszystkim zasługa personelu i szerokiej oferty lokalu - znajdziecie tam boiska sportowe, kort do squosha oraz wiele innych.
- Tadek99
Witam,mam zamiar zorganizować konferencję biznesową. Jakie miejsce na organizację takiego spotkania wybrac? Chętnie poznam Wasze opinie na ten temat https://nadmorski.pl/business-positive/ ... erencyjne/ ? Proszę o wasze opinie.
- danielkrolewski
Post autor: danielkrolewski »
Dla własnej wygody jeśli gdzieś jedziemy to opcja wynajmu auta jak https://www.ddpartner.com.pl/ jest na pewno bardziej komfortową opcją.
- Eliza111
Przede wszystkim wybrać odpowiednie miejsce na takie spotkanie. Zdecydowanie polecam Wam mabozoneclub , jest to biznesowy klub sportowo-rekreacyjny, który posiada szeroką ofertę dostosowaną do najrózniejszych potrzeb klientów.
Post autor: cośek »
Fajny temat, wiele osób nie docenia znaczenia jakie ma pierwsze wrażenie, a jest ono bardzo istotne zarówno w relacjach osobistych jak i biznesowych. W tych drugi często pozwala ocenić, czy osoba z którą chcemy nawiązać wspólpracę dobrze sobie radzi i nie ryzykujemy pieniędzy. Warto przemyśleć wtedy zakup fajnego auta, albo wzięcia w leasing np. Volvo XC60. Jak zajedziesz porządnym autem to od razu zostaniesz uznany za osobę, która radzi sobie w biznesie, a i jak będzie trzeba podrzucić gdzieś klienta nie będziesz się wstydził, wręcz odwrotnie.
Post autor: ćernych »
Dobrze się ubierz, zainwestuj w aparycję. Garnitur, zegarek - nawet auto ma znaczenie. Warto czasem nawet wziąć kredyt samochodowy bo to może się zwrócić bardzo mocno po udanym spotkaniu.
A jeśli szukałbyś już kredytu i dobrego auta, to polecam Toyota Bank - pojawisz się nową Corollą Hybrid to zrobisz dobre wrażenie
A jeśli szukałbyś już kredytu i dobrego auta, to polecam Toyota Bank - pojawisz się nową Corollą Hybrid to zrobisz dobre wrażenie
- domin
Wiesz co, myślę że kluczowy będzie tutaj wybór miejsca na takowe spotkanie. Macie już coś na oku? Jesli nie, to ze swojej strony mogę wam polecić restaurację https://naskrajnej.pl/spotkania-biznesowe/ w której sam dość często bywam. Mają profesjonalne podejście do swoich klientów, oraz serwują przepyszne jedzenie.
Post autor: jaś »
Dobrym pomysłem może być zajechanie na miejsce spotkania fajnym autem np. nowym mondeo. Korzystając z konfiguratora mondeo można fajnie spersonalizować samochód, przez co będzie miał unikatowy styl. Do tego porządnie się ubrać, ale i tak najważniejsze jest to co ma się do zaoferowania drugiej stronie.
Post autor: ginamó »
Na spotkanie zawsze możesz wynająć samochód. Ja specjalnie w tym celu wypożyczyłem pojazd od https://relocer.com/tani-wynajem-samochodow-relokacja a było to znakomitym pomysłem. Tego typu pojazd okazał się spełniać moje wymagania a co najważniejsze cena jest zachęcająCA.
Post autor: CieślikF »
Nie ukrywajmy, jeśli prowadzicie większy biznes to spotkań biznesowych jest całe multum. Wcale nie trzeba się skupiać na robieniu dobrego wrażenia tylko na biznesie - to wtedy zrobicie najlepsze wrażenie.By mieć święty spokój i nie zajmować się sprawami mniej ważnymi korzystamy na przykład z samochodów - wynajmując je. Zajrzyjcie tutaj - https://bmwdirect.pl/model/x6,suv , dobre samochody, dobra oferta.Nie martwimy się o przedłużanie ubezpieczenia, naprawy, serwis, wymianę części eksploatacyjnych oraz o zakup, przechowywanie i wymianę opon.
Post autor: polaa »
W sumie w tym zakresie może wam pomóc jakiś dobry ekspert biznesu, który wie jak zrobić wrażenie nawet podczas takich spotkań i nie tylko. Taki doradca może w wielu aspektach was nakierować, po to aby wasza firma działała naprawdę niezawodnie.
Post autor: AndrzejMM »
Dobrze przemyślane menu na konferencje to klucz do sukcesu każdego wydarzenia. W przerwach między prelekcjami goście mogą delektować się smacznymi i lekkimi przekąskami, które dodadzą energii i pozwolą skupić się na kolejnych punktach programu.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Podatki i Prawo
- ↳ Marketing
- ↳ Firma
- ↳ Banki
- ↳ Lokaty
- ↳ Kredyty
- ↳ Zainwestuję
- ↳ Ciekawe strony internetowe
- ↳ Opinie o firmach, produktach lub usługach
- ↳ Sklepy internetowe - opinie