Prowadzicie własną restaurację? Jeśli tak, to na jaki sprzęt trzeba zwrócić uwagę? Słyszałem, że terminal POS jest koniecznością. Coś takiego jak w sklepie http://www.mezametlublin.pl/oferta/terminale-pos . Jest to sprzęt wyspecjalizowny pod kątem długiej bezawaryjnej pracy na stanowiskach sprzedaży.
Jesli zamierzasz otworzyć własną restauracje to przede wszystkim zwróć szczególną uwagę na wyposażenie kuchni. To podstawa bo trzeba mieć dobry sprzęt i akcesoria do gotowania. W kuchni bardzo przydaja się piece konwekcyjno parowe. Taki piec aktualnie możesz kupić w świetnej cenie w hurtowni Multigastro https://multigastro.pl/piece-konwekcyjno-parowe . Wiele modeli mozna kupić obecnie nawet o połowę taniej. Zerknij, naprawdę warto.
Każdy biznes, niezależnie jaki, wymaga pewnych systemów i działań, nastawionych konkretnie na działania w sieci. Firma https://itbce.com/ pomoże ogarnąć cały dział IT, więc wszelkiego rodzaju naprawy sieci, baz danych. Jest to kompleksowa opieka informatyczna nad Twoją firmą, która daje dużo możliwości!
Tutaj http://www.bliskiebemowo.com/pl/inwesty ... ugowe.html macie ciekawe lokale usługowe w sprzedaży. Zostały ostatnie 3 na osiedlu Bliskie Bemowo. Ten największy idealnie by się nadawał pod gastronomię. Miejsce fajne, cena wcale nie jest kosmiczna. Warto o tym pomyśleć.
W każdym budynku, tym bardziej w restauracji, powinny się znaleźć czujniki dymu i temperatury, podłączone do instalacji alarmowej, dobrze by było, gdyby w budynku znalazła się także instalacja oddymiająca. Podstawą zabezpieczań przeciwpożarowych są jednak gaśnice i urządzenia przeciwpożarowe. Dlatego też warto sprawdzić ofertę firmy https://safetymark.pl/systemy/stale-urz ... -gasnicze/ , która z całą pewnością was zainteresuje.
Jesli planujecie otworzyć własną restauracje to poza wyposażeniem warto także zakupić akcesoria i środki czystości. Dbanie o czystośc w kuchni oraz na sali dla gości to w zasadzie podstawa. Do codziennych prac porządkowych doskonale nadają sieręczniki kuchenne, które są chłonne i można nimi czyścić każą powierzchnię. Oczywiście pamiętajcie także o zakupie odpowiednich środków chemicznych, które pomoga usunąć trudne zabrudzenia w tym tłuszcz i spaleniznę.
Z pewnością wybierając sprzęt do restauracji musi on być dobrej jakości, żeby nie zepsuł się po kilku tygodniach. Oczywiście będzie to wymagało sporego nakładu finansowego, ale jak restauracja zacznie prosperować to poniesione koszty powinny się zwrócić. Żeby zapewnić sobie dobry obrót oczywiście restauracja oprócz pysznego menu musi również znajdować się w odpowiedniej lokalizacji - https://lokum-deweloper.pl/lokale-uslugowe. Warto wybrać lokal, który będzie się znajdował w uczęszczanych i popularnych miejscach.
Na pewno ważną funkcję odgrywają odpowiednie kursy i szkolenia. Jeśli chodzi o tę branżę to słyszałem, że kursy gastronomiczne są bardzo przydatne. Można po nich zostać np. managarem restauracji.
Tez prowadzę swego rodzaju restaurację, i wiem ze ważny jest kontakt z dostawcami, a z tym ostatnio mam problem. Można powiedzieć że doświadczam zastoju w negocjacjach, i nie wiem jak się tego pozbyć. Znajoma wpadła na pomysł bym skorzystała z porad znajdujących się na stronie http://www.supermarketing.pl/e-biznes/a ... acji-cz-4/ tak bym mogła wprowadzić je wżycie. Co myślicie, dobry pomysł?
Pomyśl też o przestrzeni przed restauracją. Warto zadbac o to, aby była czysta i schludna. Teraz wiele osób wybiera też architekturę miejską od https://konarch.pl/ która świetnie się prezentuje i przyciąga nowych klientów. Nie da się ukryć, że potencjalni klienci zwracają uwagę na tego typu rzeczy.
A w jaki sposób wybieraliście sprzęt AGD do Waszej restauracji? Na przykład jeśli chodzi o ekspres do kawy? Ja widziałam ostatnio na stronie https://www.swiatekspresow.pl/blog/rank ... w-do-kawy/ ranking najlepszych ekspresów od najlepszych, wiodących na rynku producentów. Jak sądzicie, warto sugerować się takim gotowym zestawieniem?
Myślę, że monitoring w restauracji też może się przydać. Polecam więc zajrzeć na stronę firmy ochroniarskiej, która ma takie usługi w swojej ofercie: https://saippsecurity.pl/. Sadzę, że to dobre rozwiązanie.
Jeżeli potrzebujesz pomocy w podatkach, księgowości lub chcesz na przykład przekształcić swoją firmę w spółkę to zachęcam do sprawdzenia tejże firmy: https://www.glc.pl/uslugi/prawo/przeksztalcenia/. Mają naprawdę świetną ofertę skierowaną do przedsiębiorców, przeprowadzają restrukturyzacja firm, więc myślę, że warto tam zajrzeć przez bogaty wachlarz ofertowy.
W każdej firmie trzeba zadbać o pracowników. Dlatego też bardzo dobrym pomysłem są identyfikatory. Bez problemu zamówicie je na stronie http://www.laminars.pl/. Firma ta specjalizuje się w ich produkcji.
Żeby zadbać o najwyższe standardy takiej restauracji trzeba pamiętać o wielu aspektach. W tym również o czystości w łazience. Na pewno przyjemnie się korzysta z łazienki, która jest schludna, panuje w niej ład i porządek, a także unosi się w niej przyjemna woń. Także na pewno warto kupić dobre odświeżacze https://www.blysk.pl/odswiezacz-powietrza i wszelkie inne artykuły tego typu.
Ostatnio czytałem bardzo ciekawy artykuł na stronie : https://finanse.net.pl/pomysl-na-biznes-na-wsi/ o własnym biznesie na wsi. Polecam przeczytać każdemu co chce założyć swoją restaurację przejrzeć tą stronę.
Chyba wszyscy zgadzamy się tutaj, że dobór odpowiedniego dla własnych potrzeb sprzętu w swojej restauracji jest sprawą priorytetową. Ale chyba nie trafiliście jeszcze tutaj, na stronę sklepu Iguana, a szczerze Wam polecam, bo są dystrybutorem markowych, najlepszej jakości sprzętów AGD, a także innych urządzeń chłodniczych, czy wentylacyjnych i całej masy akcesoriów gastronomicznych.
Wyposażenie ma ogromne znaczenie i o tym warto pomyśleć. Jak najlepsze sprzęty i akcesoria pozwolą na wygodne i profesjonalne wykonywanie swoich usług. W takim lokalu przyda się na pewno też kostkarka do lodu https://www.oleole.pl/kostkarki-do-lodu-1.bhtml Zimne napoje na pewno będą w menu, więc takie urządzenie warto mieć.
A jak zajmujesz się księgowością w swojej firmie? Nie myślałaś o tym, aby księgowością zając się samodzielnie? Nie jest to takie trudne, jak mogłoby się wydawać - w szczególności, jeśli dysponuje się oprogramowaniem od https://wfirma.pl/ksiegowosc które jest w stanie znacznie uprościć wszelkie formalności. Można korzystać z księgowości w dowolnym czasie, koszty są bardzo niskie i w razie kłopotów nie jesteśmy sami, bo jest pomoc wielu ekspertów z dziedzin księgowości.
Nie wyobrażam sobie sytuacji, aby w restauracji nie było kawy. Dla mnie kawa to podstawa. Bardzo ciekawą opcją jest możliwość wydzierżawienia ekspresu do kawy do restauracji. Poczytacie o tej opcji na stronie http://najlepsza-kawa.pl/ .
Jeśli będziecie w Warszawie to polecam odwiedzić to miejsce Najlepszy steak house w Warszawie to jest restauracja gdzie możecie zjeść super steaka. Polecam zajrzeć na stronę tam znajdziecie całe menu. Bardzo fajne miejsce. Ja uwielbiam tam chodzić na obiady.
W przypadku własnej restauracji bardzo pomocne może okazać się zatrudnienie wykwalifikowanych kelnerów czy barmanów, gdyż dzięki temu zyskujemy pewność że każdy zna się na swoim fachu. Jeśli nie masz takich pracowników to warto zainwestować w nich i wysłać na jakiś kurs w tym zakresie. A taki znajdziesz w Ogólnopolskiej Szkole Barmanów http://www.szkolabarmanow.pl/ . Tam masz pewność, że uczyć Cie będą najlepsi fachowcy w tej dziedzinie. Poza tym każdy z uczestników otrzymuje certyfikat napisany w języku polskim i angielskim co się bardzo przyda w przyszłości
Ostatnio zmieniony 28 lis 2019, 10:00 przez lulika, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdy biznes, niezależnie od swojej branży, potrzebuje zabezpieczenia. To ważne, szczególnie w sytuacji, gdy tak naprawdę nie wiesz co może wydarzyć się za jakiś czas. Dlatego ubezpieczenia dla firm mogą być ratunkiem dla Ciebie w bardzo trudnej i patowej sytuacji.
Do prowadzenia działalności konieczne będą także urządzenia fiskalne, tak naprawdę bez względu na jej rodzaj.. Ja przejrzałam wiele ofert zanim się na coś zdecydowałam. Ostatecznie wybrałam zakup urządzenia w firmie https://www.pckf.pl/terminale-komputerowe , która od lat działa w branży. Zapewniają oni także szkolenia jak i wsparcie w kwestiach formalnych, które może się przydać. W razie pytań możesz się z nimi skontaktować. Konsultant udzieli odpowiedzi na pytania z tego zakresu.
A co w takim razie powiecie na temat takich rozwiązań jak systemy przywoławcze ponieważ prowadząc biznes gastronomiczny bardzo ważna jest dobra organizacja oraz wygoda w zarządzaniu poszczególnymi działami. U nas kelnerzy od czasu do czasu popełniali błędy, bądź wydłużał się czas oczekiwania klientów. Natomiast z pomocą przywoływacza idzie to w dobrym kierunku, więc przy większych salach jak najbardziej warto!
Co do wcześniej tutaj poruszanego tematu urządzeń fiskalnych to ja od siebie mogę wam polecić skontaktowanie się z ofertą http://www.domex.waw.pl/ Jest to porządna firma z Warszawy, które sprzedaje urządzenia fiskalne w całkiem niezłych cenach. Warto się do nich zgłosić.
Własna restauracja to szereg różnych pozwoleń i możliwości jak się uda, ale też kruczków biznesowych. Czytałam ostatnio wiele na temat obsługi prawnej na https://rynekinwestycji.pl/obsluga-praw ... ej-szukac/ . Wydaje mi się temat bardzo fajny i szeroki i warty uwagi. Warto czasem poczytać o takim czymś w sieci.
Sprawdźcie sobie też ofertę firmy SOMET https://www.somet.com.pl My zamówiliśmy stamtąd meble gastronomiczne - stoły, regały, wózki, zlewozmywaki wielostanowiskowe i szafy. Jesteśmy zadowoleni z jakości tych produktów, są solidne i wytrzymałe, dobrze się sprawdzają w praktyce. Cenowo też było bardzo w porządku.
To przede wszystkim pewien koncept, jak również pomysł, który w pewien sposób ma spełnić określone wymagania. Warto zatem rozszerzać swoje możliwości i stawiać na nowe pomysły. Może nowoczesna markiza do restauracji Kraków od firmy https://rolety-krakow.pl/produkty/markizy/ i nowy ogródek? Na pewno na sezon letni będzie to doskonała propozycja dla wszystkich gości.
Świetny producent oleju spożywczego z którym ja od dawna współpracuję to firma ERJOX https://www.erjox.pl/ działająca w obrębie całego kraju. Mega solidna, terminowa firma, no i jakość ich olejów - słonecznikowego i rzepakowego jest doskonała. Spodobają wam się także ich nieprzesadzone ceny.
W naszej restauracji nie mogło zabraknąć wody - w końcu musimy serwować coś do picia naszym klientom! AQUA-SERVICE aqua-service.pl dostarczyli nam napoje tego typu, które cieszą się sporym zainteresowaniem. Smakowity i nietuzinkowy wybór, czyli wszystko, czego było nam trzeba!
Ostatnio nawiązaliśmy współpracę z https://www.warzywa-pietras.pl/ . Tak się złożyło, iż to właśnie oni odpowiadają za uprawę ekologicznych pomidorów, ktore nastepnie wykorzystujemy w naszych daniach! To za sprawa tych pomidorów nasze potrawy smakują tak nietuzinkowo i cieszą się zainteresowaniem klientów.
Opakowania jednorazowe do posiłków, ale i folie spożywcze przydały się do pakowania posiłków na wynos. Zdecydowałem się na wybór rozwiązań, które to w zanadrzu posiadali https://www.gemini-euro.pl/oferta/opako ... azowe.html . Całkowicie porwała mnie ich jakość, wraz z nietuzinkową ceną. Polecone rozwiązania wykorzystujemy dosyć często!
Jeśli chodzi o własną restaurację to musieliśmy przede wszystkim zainwestować w najwyższej jakości meble, co także i Wam polecam. Przy ozdabianiu naszego hotelu całkowicie porwała nas oferta http://womeb.com.pl/meble-hotelowe-restauracyjne/ . Restauracja zaczęła w ten sposób prezentować się bardzo okazale!
Moim zdaniem opłaca się założyć własną restaurację, najlepiej jednak połączyć ją z czymś pewnym, na przykład piekarnią. Dużo można znaleźć w necie informacji o potrzebnych maszynach i innych kwestiach, jak tutaj: https://okieminformacji.pl/jak-utrzymac ... w-piekarni. Polecam, według mnie to bezpieczny biznes.
My od jakiegoś czasu mamy w zwyczaju wypożyczać sprzęt gastronomiczny. Jako fan rozwiązań z oferty www.gastro4rent.pl zdecydowałem się na pobranie od nich głównie mebli, ale i dodatków, stołów. Pod większe eventy faktycznie dużo bardziej się to opłaca od zakupów, przemyśl nad takim rozwiązaniem!
Warto też pomyśleć o dobrych dostawcach. Ja od siebie mogę doradzić sprawdzonego dostawcę mięsa kurczaka i indyka - STARMEAT. My naszą restaurację od dawna tam zaopatrujemy i jesteśmy w 100 % zadowoleni, bo tam mamy doskonałą jakość mięsa i rozsądne ceny. Tu sobie szczegóły sprawdźcie: http://starmeat.pl/oferta/mieso-z-kurczaka Jestem przekonany, że także będziecie ze współpracy z nimi zadowoleni.
Co do fajnych dostawców to mogę się podzielić dobrym kontaktem: gospodarstwo Jadwigi i Ryszarda Smoleniów z Pieniążkowic - producent serów podhalańskich wykonywanych tradycyjnymi metodami https://www.serynaturalne.pl/oferta Produkują doskonałej jakości, bardzo smaczne sery bez ulepszaczy i konserwantów. Sery są z mleka krowiego i owczego, białe i wędzone, kupicie tam tam m.in. gałki, korbacze czy kolby. Dodam, że cenowo jest w porządku a z firmą jest dobry kontakt, zamówienia są realizowane na czas.
W przyrządzaniu potraw przede wszystkim trzeba postawić na zdrowe tłuszcze, które posiadają dosyć sporo właściwości odżywczych. Zamawiam je zawsze w https://7-nutrition.com/kategoria-produ ... -tluszcze/ , dostępne są w bardzo dobrych cenach, a zamówienie jest szybko realizowane
Wyposażając własną kuchnię zainwestowałem w szafki ze stali nierdzewnej. Ogólnie polecam kupić, ale też zapoznać się z artykułem. Że lubię gotować, robię to też w domu, drewniane szafki zaczynają mnie irytować, więc może i stalowe do domu się nadają lepiej. Pozdrawiam serdecznie.
Myślę, że może przypaść Wam do gustu oferta tego lokalu: Restauracja Akademia. Na ich stronie znajdziecie wszystkie informacje na temat ich działalności - także menu, z którym warto się zapoznać. Ja jestem wielką fanką tej restauracji. Wydaje mi się, że to bardzo dobre miejsce na każdy rodzaj spotkania towarzyskiego.
Warniki do wina znajdziecie tutaj https://gastromarket.pl/warniki-do-wina/. W sezonie zimowym i wczesnowiosennym grzane wino z pomarańczą i goździkami nadal cieszy się popularnością. Wiele lokali posiada je również w swojej stałej ofercie. Z całą pewnością nie tylko zimą miewa się ochotę na grzane wino będąc późnym wieczorem na mieście.
A czy macie u siebie w restauracjach elektryczny piec do pizzy? Jeśli nie lub macie ale planujecie nabyć nowy to łapcie linka do nich - https://gastromocni.pl/piece-do-pizzy U nich możecie bez problemu nabyć piece do pizzy. Mają rożne modele, różne ceny i przede wszystkim wysoką jakość sprzedawanych urządzeń.
Jeśli chodzi o mnie, to dla mnie restauracja powinna mieć wyszukane dania i jakościowo przyrządzone potrawy. Ostatnio próbowałem kuchni polskiej w restauracji Wieniawa w Warszawie i muszę przyznać, że ichniejsze dania bardzo mi zasmakowały. Jak będziecie w Warszawie, to moim zdaniem warto się do nich udać. Polecam każdemu!
Prowadzę restaurację w Lublinie. Kiedyś nie miałem dowozu, jednak koronawirus zmusił mnie do tego, aby przetrwać na rynku. Zasadniczo poszedłem w catering. Początkowo miałem straszne opakowania na żywność. Rozpadały się w rękach. W końcu się zdenerwowałem i poszukałem firmy, która ma najwyższej jakości pojemniki. Znalazłem hurtownie Gemini, której produkty okazały się strzałem w dziesiątkę. Są niesamowicie wytrzymałe i zrobione z bezpiecznych tworzyw (papier, plastik, styropian). Dodatkowo biorę z niej sztućce jednorazowe. Wszystko jest mega jakości. Podaję adres firmy i link, bo zdecydowanie warto z niej skorzystać: Chorzów, ul. Kaliny 3, a to strona: https://www.gemini.com.pl/oferta/opakow ... azowe.html Pozdrawiam.
Jeżeli prowadzisz swoją restaurację to warto zadbać o odpowiednią selekcję dostawców produktów. Ja tak robiłam kilka miesięcy i zostały zemną garstka najlepszych i jedną z tych firm jest firma od makaronu. Firma https://www.makaronyanna.com.pl/oferta-makaronow „ANNA” z Wesołej oferuje przepyszne makarony do różnych dań i moi kliencie rozsmakowali się w naszych potrawa z dodatkiem tych właśnie makaronów. Polecam zapoznać się z ich ofertą i zamówić dostawy makaronu do swojej restauracji lub sklepu.
Ja też prowadze niewielką restaurację typu fast-food. Pomimo ostatnich obostrzeń i lockdownów biznes idzie całkiem dobrze. Większość serwowanych przeze mnie dań jest na wynos. Niezbędne artykuły higieniczne, naczynia jednorazowe i opakowania gastronomiczne zamawiam z hurtowni Elte ze Szczecina. Gwarantują wysokiej jakości produkty, przystępne ceny oraz profesjonalną obsługę klienta. Myślę, że Tobie również będą w stanie dostarczyć potrzebne artykuły do prowadzenia restauracji.
Jak hurtownia do kompletowania wyposażenia gastronomicznego to zdecydowanie mogę polecić Wam do sprawdzenia hurtownię Invest Horeca gdzie znajdziecie takie rozwiązania jak kuchnie gazowe, które będziecie mogli znaleźć u nich bezpośrednio na https://investhoreca.pl/q/ przede wszystkim dobre ceny, pełne wsparcie obsługi i oczywiście dotrzymanie terminów. Jak do tej pory współpraca udana, brak problemów jeśli chodzi także o same terminy realizacji dostaw również mniejszych zamówień. Pozdrawiam i udanych wyborów życzę!
Najlepszą marką zmywarek do gastronomii jest Winterhalter . Myślę, że pewnie kojarzycie tę markę, bo to jednak lider na rynku, bezkonkurecyjny. Ja ich sprzęt bardzo sobie chwalę. Mimo upływu lat działa bezawaryjnie i do tego z taką samą jakością czyszczenia jak wcześniej. A w przypadku innych marek eksploatacja jest naprawdę szybka. Sprzęt do gastronomii rządzi się innymi prawami i tutaj naprawdę nie można oszczędzać, bo więcej poźniej wydacie na naprawy czy organizację innego sprzętu niż to warte.
Własna restauracja to ciekawy kawałek chleba. Warto pomyśleć o własnej stronie www, która przyciągnie klientów. Firma Hermer tworzy efektywne i funkcjonalne strony www w tym dla restauracji. Ponadto posiada ofertę skierowaną do fotografów. Oto link do oferty https://e-hermer.pl/strony-internetowe-dla-fotografa Firma Hermer istnieje już ponad 10 lat w czasie których zdobył ogromne doświadczenie, które procentuje najwyższą jakością usług. Jest to firma godna polecenia. Poza tym posiada naprawdę sporo pozytywnych opinii. Szczerze polecam !!!
Własna restauracja to rzeczywiście wyzwanie. W dzisiejszych czasach klienci oczekują od nas jak najwyższej jakości usług. W zasadzie to jedyna droga by wygrać z lokalna konkurencją. Dlatego też musimy mieć sprawdzonego dostawcę wszystkich potrzebnych produktów spożywczych. Szukanie oszczędności w tym aspekcie z pewnością nie da nam upragnionego sukcesu w dłuższej perspektywie czasu. Musimy też zastanowić się nad tym jak zaaranżować wnętrze samej restauracji. Powinno być tam przede wszystkim przestronnie, tak by każdy z gości czuł się komfortowo. Co do stylu to w zasadzie są dwie szkoły: dopasowany do podawanej kuchni lub neutralny. Natomiast warto zadbać o takie detale jak podkładki pod filiżanki - https://swiecedlagastronomii.pl/kategor ... filizanke/ ponieważ pokazuje to naszą dbałość o szczegóły.
Posiadasz restaurację? Jest wiele urządzeń, które są niezbędne w gastronomii. Szybkowar elektryczny jest zdecydowanie jednym z takich ważniejszych elementów wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego. Nie tylko bardzo oszczędza czas pracowników, ale również pozwala na szybsze wydawanie kolejnych posiłków . Tutaj https://investhoreca.pl/c/2104/warniki- ... owary.html znajdziesz ofertę.
Szukając dostawców produktów do restauracji warto stawiać na jakość produktów, świeżość ale też ekologię. Zaangażowanie ekologiczne to istotna wartość firmy Fier - https://fierseafood.com/ - dostawcy ryb i owoców morza. Posiadając certyfikaty zrównoważonej hodowli oraz ekologicznych standardów, takie jak GAP, ASC, MSC oraz BIO, firma stawia na ochronę planety i zdrowie oceanu. W pełni etyczne i ekologiczne hodowle są dla Fier priorytetem, świadczącym o ich zaangażowaniu w odpowiedzialną produkcję.