Bardzo gorący teraz temat mianowicie kredyty hipoteczne. Z mężem planuję zakup domu pod miastem od ponad 5 lat. W końcu przyszedł ten czas, kiedy możemy sobie na taki zakup oczywiście na kredyt pozwolić. Niestety ostatnio znowu zmieniła się sytuacja, powoli przestaję wierzyć w to, że te ceny spadną skoro koszty pracy i materiałów stale rosną.
Boje się jednak kredytu z uwagi na aktualne stopy procentowe. Brać kredyt na stałej stopie i zamrażać stopę na aktualnych wysokich notach na 5 lat? Ostatnio słyszałam, że teraz to trochę za późno i pewnie za 2-3 lata stopy spadną i kredyt na stałej będzie mało opłacalny, że takie rozwiązania bierze się w sytuacji niskich stóp procentowych.
Z drugiej strony nie wiem, o ile te stopy procentowe aktualnie pójdą w górę. Macie jakieś rady? Liczę, że na pewno wiele osób jest/było w podobnej sytuacji i może mi doradzić.
Czy brać teraz kredyt hipoteczny?
Gdzie wziąć kredyt na firmę? Jak wynegocjować najlepsze warunki?
Re: Czy brać teraz kredyt hipoteczny?
Post autor: DariuszS »
Na Twoim miejscu nie polegałbym na radach kogoś z forum, tylko wybrał się do dobrego doradcy kredytowego. Jak jesteś z Warszawy lub okolic, to mogę z czystym sumieniem polecić firmę https://pkfo.pl/. U nich konsultacja jest darmowa, a spotkanie nie jest zobowiązujące. Na takim spotkaniu będziesz mogła poruszyć wszelkie aspekty, które spędzają Ci sen z powiek. Warto w tak ważnych sprawach poradzić się eksperta, a doradca kredytowy to osoba, która z kredytami ma do czynienia na co dzień. Więc wie wiele spraw wcześniej, niż usłyszysz coś przypadkiem w mediach głównego nurtu. Powodzenia i jeszcze raz, nie polegaj na opiniach przypadkowych osób. Kredyt hipoteczny to zbyt poważna sprawa
Przejdź do
- Forum
- ↳ Podatki i Prawo
- ↳ Marketing
- ↳ Firma
- ↳ Banki
- ↳ Lokaty
- ↳ Kredyty
- ↳ Zainwestuję
- ↳ Ciekawe strony internetowe
- ↳ Opinie o firmach, produktach lub usługach
- ↳ Sklepy internetowe - opinie