dobry adwokat
Wszystko o podatkach. Porady prawne. Prawo dla przedsiębiorców.
- Przemysława
dobry adwokat
Post autor: Przemysława »
Który adwokat Łódź jest waszym zdaniem najlepszy? Chciałabym się zorientować, bo potrzebuję skonsultować się z takim specjalistą i nie do końca wiem, kogo powinnam wybrać. Na pewno wiecie, że w mieście jest sporo kancelarii. Czym w ogóle powinien się charakteryzować dobry adwokat? Macie jakieś pomysły na co powinnam zwrócić uwagę? Dzięki z góry!
- Matylda1960
Re: dobry adwokat
Post autor: Matylda1960 »
Nie wiem czy wiesz, ale niektóre kancelarie oferują bezpłatne porady prawne Łódź i moim zdaniem warto wybrać się na taką próbną konsultację i wtedy ewentualnie zdecydować, czy chce się skorzystać z pomocy danej kancelarii. Ja tak zrobiłam i nie żałuję absolutnie. Poza tym możesz dalej szukać opinii, bo to też zależy od sprawy, którą chcesz rozwiązać
- hellomyfriend
Post autor: hellomyfriend »
W przypadku potrzeby pomocy prawnej w Niemczech, zawsze warto zwrócić się do specjalistów. Polski Adwokat w Niemczech dostępny na stronie https://www.aberlinus.eu/adwokat-niemcy/ może być właściwym wyborem. Opowiedz mu swoją historię, a na pewno udzieli ci odpowiednich wskazówek i porad.
Post autor: Matik »
Klienci oczekują, że prawnik będzie zaangażowany w ich sprawę i będzie działać w ich najlepszym interesie. Niestety, prawnik z Warszawy a dokładnie Mateusz Mickiewicz często wydaje się bardziej zainteresowany zyskiem niż faktycznym rozwiązaniem problemu klienta. Dla mnie to jest karygodne podejście....
Post autor: mijaa »
Być represjonowanym w czasie wojny, albo krótko po niej, to nic, co mogłoby przynieść nam korzyści. Wręcz przeciwnie, to motyw silnie odciskający swoje piętno na naszym zdrowiu psychicznym. Dlatego dobrze wiedzieć, że tego rodzaju https://prawopamieci.pl/media/odzyskiwa ... -represji/ kancelarie pomagają osobom poszkodowanym represjami.
Post autor: thebe »
Polecam konsultację z Legaleo - Kancelarią Wojas Pawlak. Skutecznie pomagają nawet w trudnych sprawach. Specjalizują się w sprawach rodzinnych. Mojej znajomej pomogli podczas rozwodu i ogarnęli formalności związane z alimentami i opieką nad dziećmi. Znajoma chwaliła wysoką kulturę podczas spotkań i bezproblemowy kontakt.
- Marsh
Po części z własnej winy mam pewien problem (niestety ja, nie kolega...).
Spółka z o.o. istniejąca 2 lata; do kwietnia bieżącego roku księgowość była prowadzona prawidłowo. W kwietniu "poróżniłem się" z biurem rachunkowym, ponieważ okazało się, że dali ciała z rozliczeniem sporej ilości dokumentów za zeszły rok (sporo faktur kosztowych księgowanych po np. dwa razy) przez co po wprowadzeniu korekt US upomniał się o dopłatę podatków (słusznie) - wszystko zostało zapłacone.
Biuro rachunkowe umyło ręce, a ja żądałem jakiejkolwiek rekompensaty za oczywiste błędy, po nie zapłaceniu im dwóch faktur (w trakcie cały czas trwały przepychanki, a ja uznałem, że nie będę płacić za źle wykonywane usługi póki się nie dogadamy) wypowiedzieli mi umowę i teraz... Od kwietnia nie złożyliśmy żadnych dokumentów do US/ZUS. Firma ma dwóch członków zarządu i jednego pracownika na UP.
Jak z tego wybrnąć?
Napisać czynny żal i szybko znaleźć nowe biuro rachunkowe, które się zajmie dostarczeniem dokumentacji? Znalezienie biura rachunkowego dla istniejącej spółki w ciągu roku rozrachunkowego też nie jest takie proste jak mi się wydawało... Zastanawiałem się nad skorzystaniem z pomocy tej kancelarii prawnej https://tactis.pl/kancelaria-prawna-katowice/
Już przeszło mi przez myśl czy łatwiejszym sposobem nie byłoby otworzenie drugiej spółki do bieżącej działalności firmy, a wtedy zajęcie się porządkowaniem tego bałaganu w tej pierwszej - odchodzi ryzyko zajęć rachunków przez US/ZUS do momentu wyjaśnienia spraw...
Z góry dziękuję za jakiekolwiek rady i naprowadzenie na właściwy tor.
Spółka z o.o. istniejąca 2 lata; do kwietnia bieżącego roku księgowość była prowadzona prawidłowo. W kwietniu "poróżniłem się" z biurem rachunkowym, ponieważ okazało się, że dali ciała z rozliczeniem sporej ilości dokumentów za zeszły rok (sporo faktur kosztowych księgowanych po np. dwa razy) przez co po wprowadzeniu korekt US upomniał się o dopłatę podatków (słusznie) - wszystko zostało zapłacone.
Biuro rachunkowe umyło ręce, a ja żądałem jakiejkolwiek rekompensaty za oczywiste błędy, po nie zapłaceniu im dwóch faktur (w trakcie cały czas trwały przepychanki, a ja uznałem, że nie będę płacić za źle wykonywane usługi póki się nie dogadamy) wypowiedzieli mi umowę i teraz... Od kwietnia nie złożyliśmy żadnych dokumentów do US/ZUS. Firma ma dwóch członków zarządu i jednego pracownika na UP.
Jak z tego wybrnąć?
Napisać czynny żal i szybko znaleźć nowe biuro rachunkowe, które się zajmie dostarczeniem dokumentacji? Znalezienie biura rachunkowego dla istniejącej spółki w ciągu roku rozrachunkowego też nie jest takie proste jak mi się wydawało... Zastanawiałem się nad skorzystaniem z pomocy tej kancelarii prawnej https://tactis.pl/kancelaria-prawna-katowice/
Już przeszło mi przez myśl czy łatwiejszym sposobem nie byłoby otworzenie drugiej spółki do bieżącej działalności firmy, a wtedy zajęcie się porządkowaniem tego bałaganu w tej pierwszej - odchodzi ryzyko zajęć rachunków przez US/ZUS do momentu wyjaśnienia spraw...
Z góry dziękuję za jakiekolwiek rady i naprowadzenie na właściwy tor.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Podatki i Prawo
- ↳ Marketing
- ↳ Firma
- ↳ Banki
- ↳ Lokaty
- ↳ Kredyty
- ↳ Zainwestuję
- ↳ Ciekawe strony internetowe
- ↳ Opinie o firmach, produktach lub usługach
- ↳ Sklepy internetowe - opinie