Cześć!
Czy mamy na forum osoby, które posiadają doświadczenie w tej branży? Od dawna marzyłem o prowadzeniu swojego lokalu gastronomicznego, ale jest wiele trudnych rzeczy, które się z tym wiążą m.in wybór sprawdzonych części do gastronomii, zatrudnienie dobrego personelu czyli kelnerów i rzecz jasna szefa kuchni wraz z pomocnikami i wiele innych.
Jak skutecznie sobie z tym wszystkim poradzić?
Pomysł z prowadzeniem biznesu gastronomicznego jest bardzo dobry jednak musisz pamiętać, że na początku trzeba wyłożyć sporo pieniędzy na wyposażenie. Jeśli zależy Ci na dobrym i profesjonalnym sprzęcie to zajrzyj na ofertę sklepu Iguana Sklep. Tu kupisz sprzęt znanych producentów. Ponadto w ofercie znajdują się tez rozmaite akcesoria gastronomiczne przydatne w każdej restauracyjnej kuchni.
Własna restauracja jest fajnym pomysłem, ale pamiętaj, żeby przy urządzaniu jej pamiętać o komforcie Twoich gości. Na pewno panele akustyczne ją zapewnią. W ten sposób będzie można wygłuszyć restaurację z pogłosu, albo dźwięków dochodzących z ulicy czy też sąsiedztwa. Na stronie: https://www.contrato.pl/panele-akustyczne/ jest fajna oferta takich paneli. Do wyboru masz aż cztery ich rodzaje, więc na pewno znajdziesz tutaj odpowiednie rozwiązanie dla swojej restauracji.
To odpowiedzialność, dużo pracy, ale przede wszystkim ogromna wiedza oraz umiejętność wyszukiwania [parterów w biznesie. Jeśli więc chcesz postawić na coś naprawdę wyjątkowego, wybierz pomoc firmy https://usterka.pl/dla-producentow/ która oferuje Ci swoich fachowców od spraw wszelakich, abyś mógł działać/pracować bez żadnych przeciwwskazań oraz niemiłych niespodzianek.
Najważniejsze jest smaczne jedzenie. Wydaje mi sie,ze największe wzięcie obecnie ma kuchnia włoska.Jest zdrowa, smaczna oraz wiele osób ją preferuje. Sam również najbardziej lubię potrawy kuchni włoskiej. Wprawdzie jest wiele lokali w okolicy ale jeśłi dobrze znasz się na tym co robisz. Masz zdolności kulinarne to taki lokal na pewno będzie miał powodzenie.
Uruchomienie nie jest takie drogie. Możesz sie sam zorientować jaki jest to koszt szukając w hurtowniach gastronomicznych.
Zerknij sobie na przykład tutaj:
https://multigastro.pl/maszyny-do-lodow
Prowadzenie własnego biznesu w tym własnej restauracji to duże wyzwanie dla zdolności organizacyjnych każdego przedsiębiorcy. Każdy powinien wiedzieć, jak ważna kwestią szczególnie na początku istnienia firmy jest jej promowanie. Wszelkie niezbędne do promocji materiały dostaliśmy w tej drukarni internetowej - https://www.diamond-druk.pl/ ,gdzie uzyskaliśmy już niezłe rabaty, bardzo dobra jakość i darmową dostawę do firmy. pzdr
Pamiętajcie jednak, że każda firma musi spełniać narzucone przez polskie prawo normy bezpieczeństwa. To mega ważna sprawa. Warto zatem mieć zrobione kursy bhp i np. audyt ppoż - https://www.seka.pl/uslugi/uslugi-bhp-i ... resu-ppoz/ .
Do własnej restauracji na pewno przydadzą się szafy metalowe, w których można przechowywać ważne dokumenty. Dobrej jakości szafy metalowe na pewno znajdziecie u https://www.wyposazeniegaudia.pl/cat/szafy-metalowe/ firma naprawde godna polecenia która oferuje tego typu rzeczy.
Ja nie mam restauracji, ale za to mój kumpel prowadzi knajpę i wiem, że musiał zadbać o bezpieczeństwo PPOŻ i w tej kwestii pomogła mu firma http://krispolppoz.pl/pages/9/oferta rozplanowali cały system w lokalu, przygotowali mapkę bezpieczeństwa i drogę ewakuacji. Do tego pomogli mu dobrać odpowiedni sprzęt - gaśnica, koce itp. Jest zadowolony z ich usług, po powiedział, że za taką robotę, jaką zrobili, to zapłacił naprawdę niedużo. A teraz ma przynajmniej spokój i zawsze wzorowo przechodzi wszelkie kontrole i ma pewność, że i gości i pracownicy są bezpieczni.
Jeżeli zdecydowaliście się na prowadzenie własnej restauracji to musicie też rozejrzeć się za porządnymi firmami, które będą wam dostarczały jedzenie. Ja od siebie mogę wam polecić nawiązanie współpracy z https://jampol.eu/pl Firma ta zajmuje się hurtową sprzedażą grzybów suszonych.
W sprawie solidnych i estetycznych mebli restauracyjnych to sprawdzi się wam się gdyński Womeb http://womeb.com.pl/ Świetna firma, producent. Wykonują przepiękne meble, nawet nietypowe, także jak macie jakiś wyjątkowy pomysł na meble to oni na pewno doskonale sobie z tym poradzą.
Nie wiem jak z dużym lokalem, ale u mnie ojciec ma niewielki lokal, głównie na wynos jedzenie i wiedzie mu się dobrze. Ma stałych klientów, nie musi ponosić dużych kosztów na obsługę - jeden kelner i kuchnia Przemyśl mądrze, czy na pewno chcesz pakować się w wielkie gastro z kucharzami, kelnerami itp, utrzymać taki dobytek nie jest łatwo. Natomiast zadbać musisz nie tylko o personel, ale też o wysoka jakość składników - warzywa, owoce, mięso itp. Ojciec np. warzywa zawsze bierze od https://kokolos.pl/kategoria-produktu/warzywa/ bo szybko dostarczają produkty do lokalu i mają dobre ceny. A przy tym naprawdę oferują towar wysokiej jakości, co doceniają sami klienci
Własna restauracja to całkiem niezły pomysł na biznes. Jeżeli się na to zdecydujecie to polecam wam zapisać sobie kontakt do https://www.makaronyanna.com.pl/ Jest to bardzo dobry producent makaronów, który zaopatruje wiele restauracji. Warto nawiązać z nimi współpracę.
Jeżeli o mnie chodzi to na pewno mogę polecić Wam szukając wyposażenia do kuchni w lokalu gastronomicznym sklep - https://gastroplaneta.pl/pl/c/Zmywarki- ... omiczne/91 w przypadku którego można liczyć zarówno na najlepszych producentów, profesjonalne wsparcie ze strony obsługi klienta i jednocześnie konkurencyjność ofert między innymi w przypadku zmywarki gastronomicznej. Wszystko tak jak być powinno, pozdrawiam i życzę udanego biznesu!
A myśleliście może o restauracji Little Barrel ? U nas zjecie cudowne kopytka, burgery alpinistów, ale również i nietuzinkowe lody, o jakich długo nie zapomnicie . I to nie są żadne przechwałki, tylko opinie naszych zadowolonych Klientów. Możecie nas znaleźć na ulicy Komisji Edukacji Narodowej 19 lok 2/5 na Kabatach w Warszawie.
Jeśli chcecie prowadzić własny lokal, to warto zadbać o to, aby wszystko wyglądało idealnie. Przede wszystkim wnętrze jest ważne. Na pewno warto zainwestować w takie https://www.szyby-dekoracyjne.pl/projec ... -alkoholu/ witryny chłodnicze, które nie tylko bardzo fajnie się prezentują, ale również są praktyczne.
W sprawie dobrej jakości oleju to odsyłam was do firmy ERJOX https://www.erjox.pl/ Sprzedają olej rzepakowy i słonecznikowy i to w dobrych cenach. Nam bardzo dobrze się z nimi współpracuje, są solidni i terminowi. Dodam, że działają na terenie kraju i całej Unii Europejskiej.
Szukam właśnie takiej małej i poręcznej kasy fiskalnej dla adwokata. Pracuję bardzo często mobilnie i nie jestem w stanie wcześniej zrobić rachunku, ponieważ wiele sytuacji dzieje się niespodziewanie. Mam nadzieję, że znajdę taką, aby spokojnie mogła mi się schować w mojej torbie adwokackiej. Tutaj https://www.firmasos.pl/biznes/drukarka ... rto-kupic/ wstępnie dowiedziałam się na co zwracać uwagę, mam nadzieję, że poradzę sobie z zakupem
Wyposażenie lokalu gastronomicznego nie musi być drogie, na początek możemy sprawdzić https://gastro-outlet.pl/urzadzenia-chlodnicze. Gastro-outlet to miejsce, w którym znajdziesz używany sprzęt gastronomiczny w bardzo dobrym stanie.
W tym momencie ważny też jest poziom bezpieczeństwa klientów, tym chętniej odwiedzą waszą restaurację, im bardziej wyda im się ona bezpieczna jeśli chodzi o zagrożenie wirusem covid. Na pewno korzyści przyniesie wam Certyfikat AntiCOVID HygieneStandard https://anticovidcertificate.pl/proces-certyfikacji/ Gwarantuje on, że dany obiekt przeszedł audyt i weryfikację wykonaną przez wyspecjalizowaną jednostkę i spełnia najwyższe standardy bezpieczeństwa przeciwwirusowego. Więcej informacji na ten temat znajdziecie na stronie internetowej, warto sobie o tym certyfikacie poczytać.
W sprawie dobrej jakości przypraw to ja was odsyłam do firmy POLSMAKI https://polsmaki.com.pl/ Na bank będziecie zadowoleni z jakości, ale też z fajnych cen. Dodam, że ten dostawca działa terminowo, nam bardzo dobrze się z nimi współpracuje.
Jeśli wyjątkowa restauracja w Gdańsku na specjalną okazję to zdecydowanie mogę polecić Wam, abyście zwrócili uwagę na ofertę przygotowaną przez - http://restauracjaharmonia.pl/ byliśmy już z małżonką niejednokrotnie i bardzo sobie chwalimy ze względu na bogate menu, dobre ceny i jednocześnie obsługę i samą aranżację tego cudownego miejsca. Myślę, że Wam także bardzo się spodoba
U nas fajnie od lat sprawdza się dostawca mas i fondantów czyli firma Holger Food https://www.holgerfood.pl To producent, kupicie tam profesjonalne produkty cukiernicze, wysokiej jakości syrop glukozowy, glukozowo-fruktozowy, fondanty czy sztuczny miód. Prowadzę kilka cukierni, mam spore doświadczenie w branży i powiem wam, że z Holger Food współpracuje mi się najlepiej, są profesjonalni terminowi i mają korzystne ceny przy zachowaniu wysokiej jakości produktów.
Warto też rozejrzeć się za sprawdzonym dostawcą świeżych warzyw i owoców dzięki, którym wasi klienci będą chcieli wrócić do waszych restauracji. Ja od siebie mogę wam polecić zapoznanie się z ofertą https://kokolos.pl/ Firma ta działa na terenie Oleśnicy i okolic.
Jeżeli macie zamiar prowadzić własną restaurację to polecam wam zapisać sobie kontakt do firmy https://jampol.eu/pl Jest to bardzo dobra hurtownia grzybów suszonych, która zaopatruje wiele punktów gastronomicznych.
Jeżeli ktoś z was prowadzi swój biznes i działa w gastronomii to polecam zapoznać się z oferta firmy https://spulboy.pl/, która oferuję sprzedaż zmywarek do kufli i innych akcesoriów barmańskich. Firma oferuję również sprzedaż detergentów do mycia.
Własna restauracja rzeczywiście wymaga przemyślenia bardzo wielu szczegółów. Ja np. zapomniałam, że powinnam zadać o gości, którzy będą chcieli palić. Nie mogłam pozwolić sobie na wydzielenie osobnej sali. Dlatego na zewnątrz wydzieliłam osobna strefę dla palaczy, w której oprócz krzeseł stoją kosze tego typu https://dla-przemyslu.pl/rozwiazania-dl ... e-lux.html. Proste, eleganckie, w kilku wzorach do wyboru. Polecam, bo cena nie nadwyręży budżetu, a Ty przez małe rzeczy nie stracisz klientów
Bardzo świetny sprzęt można znaleźć od firmy - https://restoquality.pl Znajomy po sąsiedzku otwierał pizzerie i właśnie tam zaopatrzył się we wszystkie sprzęty.
Wszystkim osobom, które prowadzą własną restaurację polecam zajrzeć na stronę https://www.abcpak.pl/ Firma ta zajmuje się sprzedażą papierowych tacek i opakowań do pakowania jedzenia na wynos. Takie produkty są niezbędne w każdym punkcie gastronomicznym.
W każdej restauracji z pewnością przyda się dobry ekspres do kawy. Ostatnio czytałam trochę o ekspresach kolbowych Bezzera Victoria: https://najlepsza-kawa.pl/ekspresy-kolb ... -victoria/ . Co ciekawe, taki ekspres można także wydzierżawić na korzystnych warunkach.
Jeśli decydujemy się na biznes w takiej postaci to należy zacząć od wyposażenia restauracji. W tym pomogli mi https://gastromarathon.pl/ . To dzięki ich ofercie zakupiłem takie elementy jak zmywarki, piece konwekcyjno-parowe, czy wszelkie przybory kuchenne. Zdecydowanie polecam!
Jeżeli ktoś z was prowadzi restaurację to wie jak ważni są dostawcy dobrych towarów. Mój znajomy polecił mi ostatnio dobrego dostawcę picia https://www.ajka-napoje.pl/ i powiem wam, że te oranżady idą jak woda bo mają bardzo dobry smak i przypominają oranżady z dawnych lat.
Oprogramowanie Gastronom do restauracji razem z serwisowaniem kas fiskalnych zleciłem kompleksowo firmie http://www.fiskal24.pl/ która jest specjalistyczną firmą w tym zakresie, a interfejs oprogramowania wgrali przejrzysty i intuicyjny co znacznie ułatwia pracę naszej załogi.
Hitem w naszej restauracji okazaly sie surowce do produkcji sokow. Te z oferty http://www.fructopol.com.pl/ pozwalaja nam na wytwarzanie niebywalych sokow, na punkcie ktorych szaleja nasi klienci,
Nasi klienci uwielbiają zamawiać do potraw wodę. Od dawna dystrybucją tych klasycznych napojów zajmują się dla nas http://aqua-service.pl/ , otrzymujemy je w fantastycznej jakości.
Mając swoją restaurację warto postawić na sprawdzone jej wyposażenie. Dzięki temu praca będzie o wiele łatwiejsza i bardziej wydajna. Szczególnie istotne są piece, a świetne można znaleźć na stronie https://qgast.pl/kategoria/piece/piece- ... no-parowe/.
Zawsze staram się być do przodu. Dlatego szkolenie z zakresu certyfikatów opakowań żywieniowych było koniecznością. Zrealizowane przez https://www.brcszkolenia.pl/szkolenia dały mi spory zastrzyk wiedzy, którego tak bardzo było mi trzeba. Zdecydowanie polecam, to dopiero profesjonalizm!
Polecam wypożyczać sprzęt gastronomiczny. Mi w tym pomogli https://gastro4rent.pl/ , dzięki którym nie brakuje akcesoriów na terenie naszej restauracji. Jest to dużo bardziej trafiony pomysł niż kupowanie takich elementów. Kolejna sprawa to to, iż w ich ofercie można znaleźć sporo rzeczy.
W kuchni ogromne znaczenie mają przyprawy i dlatego ja w sprawie solidnego dostawcy przypraw mogę wam podpowiedzieć firmę POLSMAKI https://polsmaki.com.pl/ Spodoba wam się doskonała jakość ich przypraw, są aromatyczne i świeże. Firma oferuje m.in. fajnie skomponowane mieszanki a kolejny ich plus to bardzo rozsądne ceny.
Prowadząc biznes gastronomiczny warto pomyśleć o różnorakich narzędziach, które znacząco wpłyną na ułatwienie pracy i to w każdym sektorze zarówno w sprzedaży jak i zarządzaniu. Mam na myśli np. oprogramowanie dla cukierni . Znajomy korzysta z takiego rozwiązania i bardzo sobie chwali bo znacząco poprawiło ono komfort pracy
Należy zacząć od zaopatrzenia we właściwe składniki do potraw. My ostatnio zmieniliśmy dostawcę pomidorów, stawiając na https://www.warzywa-pietras.pl/oferta . To była dopiero inwestycja! Pomidorki zagościły w naszych potrawach, a klienci zaczęli zwracać uwagę na zmianę smaku, oczywiście na plus. Smakowicie.
Tutaj zdecydowanie polecam zwrócić uwagę na hurtownię gastronomiczną Invest Horeca, gdzie nawet ostatnio chcieliśmy trochę odświeżyć wyposażenie i zmienić głównie akcesoria oraz piece do pizzy https://investhoreca.pl/ w przypadku których jest naprawdę w czym wybierać, licząc na naprawdę dobre ceny i też wysokiej jakości oraz cenionych producentów w branży.
Jeśli myślisz o własnej restauracji to nie zapomnij o specjalistycznej odzieży gastronomicznej dla Twoich pracowników. Sam pracuję w branży i wiem jakie to ważne. Taką odzież możesz kupić m.in tutaj: https://www.bhp-gabi.pl/k941,odziez-rob ... nomii.html - ja ze swoich zakupów tutaj jestem zadowolony.
Moim wymogom sprostały owoce zapewnione przez https://szetynscy.pl/oferta . Pozwoliły one na wypieki ciast owocowych, cieszacych sie ogromnym zainteresowaniem. Jakość gra tu pierwszą rolę, to bardzo smakowita opcja. Od malin po jeżyny czy borówki, jest w czym wybierać!
Bardzo ważne jest też zachowanie wszelkich norm bhp w takich magazynach czyli np. czystość. Warto zastosować np. odwodnienia, jeżeli mamy do czynienia z jakimiś płynami. Tutaj znalazłem bardzo dobre odwodnienia liniowe i nie tylko https://www.zew-inwestycje.eu.
Jeśli zależy wam na podniesieniu standardu waszych usług, chcecie wyeliminować niedociągnięcia związane np. z obsługą klienta, czystością w lokalu czy jego ogólnym wyglądem, to zdecydowanie warto zainwestować w zatrudnienie tajemniczego klienta, zbada on poziom usług wcielając się w rolę przeciętnego klienta. Dodam, że nieodpowiednia jakość obsługi klienta to bardzo częsty powód tego, że klient nie chce ponownie do nas wrócić, także zdecydowanie należy nad tym popracować a analizując taki audyt łatwo dowiecie się, co jest do poprawy. Odnośnie firmy specjalizującej się w audytach typu tajemniczy klient to my korzystamy z usług Sales Rangers http://salesrangers.pl/#oferta i doskonale nam się z nimi współpracuje, jesteśmy z tych usług bardzo zadowoleni. Także jeśli chcecie zwiększyć standardy obsługi w waszej restauracji to z mojego doświadczenia wynika, że warto zdecydować się na opcję tajemniczy klient.
Ze sprzętów obowiązkowych do Twojej restauracyjnej kuchni, polecam Ci zmywarki przemysłowe od https://www.winterhalter.com/pl-pl/ . Ja bardzo doceniam jakość ich sprzętów – wyprzedzają konkurencję. Ich zmywarki podblatowe czy kapturowe mają świetne parametry, są wydajne, intuicyjne w obsłudze. Nic dodać, nic ująć.
Od dłuższego czasu szukasz odpowiedzi jak poradzić sobie z tym problemem ? Otóż mam dla Ciebie wspaniałą informację! Poświęciłem trochę swojego cennego czasu aby dowiedzieć się więcej na ten temat i o to są wyniki moich poszukiwań : https://lodykosmos.pl/
Nie wiem czy bym tego się podjął, dla mnie to jest ciężka działalność, ale każdy ma inne podejście i chęci do tego. Dla mnie jednak bardzo podoba się karczma Kraków http://www.karczmamaciejowka.pl/ i na pewno jeszcze nie raz do nich wrócę, klimat jaki tam panuje jest super.
Wybić się na rynku gastronomicznym jest trudno. A prowadzenie restauracji na wysokim poziomie w dużej mierze zleży od kuchni i jej pracownikow. Dlatego jak musicie szukać np kucharz, szefa kuchni itp to sprawdźcie tę ofertę tu https://poradnikpracownika.pl/ogloszenia-o-prace Tu każdy pracodawca może dać nieograniczoną ilość ogłoszeń o poszukiwanych pracownikach i to bezpłatnie.
Chciałem Wam jeszcze polecić dobrą zmywarkę przemysłową. Odsyłam do https://www.winterhalter.com/pl-pl/ . Najlepsza jakość, świetne parametry sprzętów, łatwa obsługa. Każdemu polecam, inwestycja się zwróci. Jeśli chodzi o porównanie do innych virm, to Winterhalter wypada milion razy lepiej.
Gdybyście potrzebowali dobrego dostawcy mięsa z indyka i kurczaka to skierujcie się do Starmeat http://starmeat.pl/index.php/mieso-z-kurczaka/ Można u nich dostać bardzo wysokiej jakości, smaczne mięso odkostnione mechanicznie MDM 1mm i mięso typu Baader 3mm oraz 4mm, produkty są pochodzenia krajowego jak i europejskiego. Z firmą bardzo dobrze się współpracuje, są terminowi i mają ceny z gatunku rozsądnych, także zdecydowanie mogę wam ich doradzić.
Witam,co sądzicie o tym,aby zainwestować w uroczystą kolacje weselną? Zdecydowaliśmy,że zamiast wesela będziemy mieli kolację rodzinną,dlatego poszukuję odpowiedniej. W oko wpadła mi ta, poniewaz ma strefe relaksu dla dzieci https://www.hotelstbruno.pl/dla-relaksu/dla-dzieci Co o tym sądzicie?
@Płoć już pisała o marce zmywarki przemysłowej. Potwierdzam - WINTERHALTER to sprzęt warty każdej złotówki. Ja mam model PT – kapturowy, z rozmiarze L. Niezawodność, jakość, idealne domycie. Warto też zamówić ich chemię, wtedy jest pewność higienizacji naczyń na najwyższym poziomie.
Zamawianie owoców i warzyw do naszej restauracji to obowiązek. Przywiązujemy sporą wagę do tego, aby nasi klienci otrzymywali produkty smakowite i wartościowe. A tak ważny dodatek jak warzywa czy owoce nie może umknąć z żadnych potraw. Dobrze, że rozwiązaliśmy ten kłopot. Jestem całkowicie zadowolony z tej inwestycji. Najbardziej zadowoleni są jednak nasi klienci, którzy zajadają się jak mogą! Każdemu niezmiernie pasuje taki dodatek. Zaopatrują nas FHU WARZYWKO https://www.fhuwarzywko.pl/asortyment/owoce .
Kluczową sprawą w każdej restauracji jest współpraca z dobrymi dostawcami. Firma Fier - https://fierseafood.com/ skupia się na zapewnieniu najwyższej jakości produktów rybnych, dbając o każdy etap produkcji, od hodowli po dostawę do klienta. Z pełną kontrolą nad procesem produkcyjnym, firma gwarantuje świeżość i wyjątkowy smak swoich wyrobów. Dostawy realizują szybko i sprawnie, są w stanie zagwarantować nawet kilka dostaw w tygodniu.
Moim zdaniem warto rozważyć także opcję odwiedzenia miejsca jak Restauracja na wodzie Warszawa https://rivercafe.pl/ . Tutaj serwowane dania są nie tylko wyjątkowo smaczne i zróżnicowane, ale także personel niezwykle troszczy się o komfort gości.
Myślę, że spodoba wam się również https://piwosfera.pl . To miejsce ma naprawdę wyjątkowy klimat, oferuje wyśmienite burgery, a personel zadba o waszą obsługę z wielką troską.
Staram się korzystać z usług specjalistów, aby nie marnowac swojego czasu i pieniędzy. Dlatego polecam Wam sprawdzić stronę https://niewczas.co , gdzie znajdziecie ofertę profesjonalnej szkółki sadzonek truskawek z bogatą ofertą produktów.